Heerema Fabrication Group (HFG) is gespecialiseerd in de fabricage van grote en complexe constructies voor de offshore energie gerelateerde industrieën.

HFG wordt algemeen erkend vanwege zijn fabricage gedreven engineering en geïntegreerde projectmanagementcapaciteiten die een succesvolle uitvoering van EPC(1)-contracten garanderen. HFG heeft de afgelopen decennia honderden constructies geleverd voor klanten in de offshore.

Met een grote werf in Vlissingen en een eigen toeleveringswerf in Polen, heeft HFG faciliteiten om onder gecontroleerde omstandigheden grote constructies te ontwerpen en te bouwen.

Op dit moment zijn wij voor ons commerciële team in Vlissingen op zoek naar een ondernemende en resultaatgerichte Tender Coördinator die een sleutelrol gaan spelen in de voorbereiding van innovatieve tenders voor de fabricage van offshore constructies waaronder jackets van 500 tot 20.000 ton.

Functieomschrijving

Als Tender Coördinator werk je in een multidisciplinair team samen met meerdere afdelingen, zoals commercie, Legal, inkoop, QA/QC alsmede potentiele externe partijen om kwalitatief en commercieel realistische tenders samen te stellen.

Met jouw technische kennis en ervaringben je op basis van tekeningen, klantspecificaties en onderdelenlijsten verantwoordelijk voor het calculeren van kosten van grote offshore projecten.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Beoordelen en begrijpen van de aanvraag van de opdrachtgever;
 • Coördineren van de stroom van informatie naar en met de overige betrokken afdelingen en het juiste beheer hiervan;
 • Opstellen van budgetten en bepalen van kostprijzen, manuren en materialen;
 • Opvragen, in samenwerking met de afdeling inkoop, van prijzen, levertijden en specificaties bij leveranciers en subcontractors;
 • Berekenen van de kostprijs en het samenstellen van de tenderstukken;
 • Verbeteren van calculatie- en analysemodellen voor toekomstige tenders.

Opleiding, ervaring en competenties

 • Afgeronde bachelor opleiding in civil of mechanical engineering (of HBO werk- en/of denkniveau in civil of mechanical engineering);
 • Bij voorkeur relevante ervaring in een soortgelijke functie maar ook minder ervaren kandidaten en starters worden zeker uitgenodigd om te solliciteren;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift;
 • Uitstekende beheersing van MS Word en MS Excel;
 • Ondernemende, resultaatgerichte instelling en verantwoordelijkheidsgevoel.

Geboden wordt

HFG gelooft dat zij goed voor haar werknemers moet zorgen. Daarom biedt zij haar medewerkers ook een goed arbeidsvoorwaardenpakket met prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een bonusuitkering en ATV. Maar net zo belangrijk zijn een uitdagende functie met ruimte om initiatief te kunnen nemen in een informele, professionele en internationale werkomgeving. Persoonlijke ontwikkeling door curcussen en trainingen wordt zeer gestimuleerd.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Richard Buskens, Senior Recruiter, op telefoonnummer 06-82734615 of via rbuskens@hmc-heerema.com.

Indien je interesse hebt dan zien we je curriculum vitae en motivatiebrief graag tegemoet via
hr-services@hfg-heerema.com. Een persoonlijkheidstest kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.