Leerlinglassers winnen nationale finale lassen 2014

24 March 2014, Zwijndrecht

Winnaar gaat door naar EuroSkills 2014 in Lille. Vincent de Wolff en Anthony Loohuis, beide leerlinglasser bij Heerema Vlissingen hebben respectievelijk goud en zilver gewonnen in de discipline BMBE/MIG/MAG lassen tijdens de nationale finales VakkanjerWedstrijden 2014.

Vincent en Anthony zijn beide leerlinglasser op de Bedrijfsschool van Heerema Vlissingen, een van de offshore constructiewerven van Heerema Fabrication Group. De afgelopen weken hebben de beste aanstormende vakmensen van Nederland over vier finales gestreden om de Nederlandse titel. Vrijdag, 21 maart jl., kregen onze Vakkanjers Vincent en Anthony hun medaille uitgereikt tijdens de laatste finaledag in Den Haag.

De kersverse kampioen Vincent de Wolff kreeg naast een gouden medaille ook een ticket naar EuroSkills uitgereikt. Alle winnaars die voldoen aan de voorwaarden voor deelname aan deze Europese kampioenschappen, reizen in oktober af naar Lille, Frankrijk. Daar strijden ze tegen techniektalenten uit heel Europa om de Europese titel in hun wedstrijdvak.

Koos-Jan van Brouwershaven, CEO van Heerema Fabrication Group zei: “Wij zijn enorm trots op Vincent en Anthony met het behalen van dit geweldige resultaat. Uiteraard is dit natuurlijk ook de kroon op het werk van onze begeleiders op de bedrijfsschool in Vlissingen. Als bedrijf juichen wij dit soort initiatieven toe, omdat in de maakindustrie vakmanschap essentieel is voor onze toekomst en die van Nederland. Wij kijken dan ook uit naar de Europese kampioenschappen in oktober.”

 

Over de Vakkanjerwedstrijden

De VakkanjerWedstrijden zijn techniekwedstrijden voor talenten uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek voor aanstormende talenten van ROC’s en bedrijven.  Deze wedstrijden zijn een activiteit van TechniekTalent.nu, een samenwerkingsverband van werknemers- en werkgeversorganisaties voor acht technische bedrijfstakken. TechniekTalent.nu heeft als doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek. Kijk voor meer informatie op www.techniektalent.nu of www.facebook.com/vakkanjers.